Home Lezen en schrijven Marian Donner: Zelfvernietigingsboek

Marian Donner: Zelfvernietigingsboek

0

Daar moet ik meer van weten dacht ik meteen toen ik de titel Zelfvernietigingsboek van Marian Donner zag. Want  met zelfvernietiging heb ik een ruime ervaring, van roken, eten en drinken. Van dingen waarvan moderne moralisten beweren dat ze de gezondheid ondermijnen, tot foute loopbaanbeslissingen, beledigen van de verkeerde personen en het  missen van talloze opgelegde  kansen voor welzijn, voorspoed en geluk waardoor ik nu vegeteer in de marge van de maatschappij als  betreurenswaardige randfiguur.

Rob Zwetsloot spreekt Marian Donner

Het zou met Marian Donner, die ik een aantal jaren geleden ontmoette op het Nederlands Kampioenschap schaken, toch nog wel goed gaan? Of was dit boek een verslag een helletocht vol narigheid ellende en ondergang? Ik besloot het haar te vragen