Home Overzicht Iedereen doet mee, ook mensen met een dementie

Iedereen doet mee, ook mensen met een dementie

0

Dementie zet je leven op zijn kop, maar er is nog veel mogelijk om het leuk te hebben en het dagelijkse leven in te richten zoals jij dat het liefste wil. Dementie komt vaker voor bij ouderen met een migratieachtergrond, en bovendien ook op jongere leeftijd, dan bij niet-immigranten. Dit komt door verschillende factoren, zoals vaker hoge bloeddruk, suikerziekte, maar ook minder bewegen.

Er rust een groot taboe op dementie binnen deze bevolkingsgroep. Daarnaast is ook de eenzaamheid groter, onder meer door taalproblemen en een kleiner sociaal netwerk. Beiden zijn voor Odensehuis een extra reden om dit bespreekbaar te maken en hiervoor activiteiten in de Dapperbuurt op te zetten. In samenwerking met Stichting Prachtvrouw zijn er daarom drie groepen opgezet in Ontmoetingscentrum Dapperhart. Doel is om in vrijheid, op gelijke voet met elkaar, in een omgeving waar we elkaar versterken en zinvol bezig zijn. Je mag er gewoon jezelf zijn, is er ruimte voor jouw wensen en talenten en draagt iedereen bij aan het programma.

De bijeenkomsten zijn in Ontmoetingscentrum Dapperhart, Dapperplein 84. Voor Turks sprekende ouderen en hun mantelzorgers elke maandag van 10.00 tot 14.00 uur. Voor Arabisch en Berbers sprekende ouderen en hun mantelzorgers elke dinsdag en woensdag 10.00 tot 14.00 uur.