Home Overzicht De zomer door met tal van activiteiten voor iedereen tot 23 jaar

De zomer door met tal van activiteiten voor iedereen tot 23 jaar

0

Sport, muziek, theater, kunst, techniek en meer… Deze zomer biedt MidzomerMokum voor iedereen tot 23 jaar in de stad tal van activiteiten. Ook in Oost is een uitgebreid programma met als extra in de laatste week van de vakantie de Urban Sports Week Oost.

Voor meiden zijn er zomerweken. Zo is er de Summerweek in augustus georganiseerd door Girls forward samen met Kikid en Sexmatters voor meiden vanaf 14 jaar. En de Elance Zomerweek met diverse workshops voor meiden van 10 tot en met 23 jaar in de eerste week van augustus.

Dit jaar zijn er extra veel plekken beschikbaar voor verschillende zomerscholen. In augustus is er bijvoorbeeld de Summerschool in Sciencepark voor kinderen van 12 tot en met 14 jaar. Daar is het Sciencelab, de sterrenkoepel en forensisch onderzoek. Het is een samenwerking tussen Zeeburgia en Student Impact Center.

De Kids van Amsterdam Oost organiseren diverse activiteiten, zoals een kookworkshop, theater en kunst voor kinderen van 0 tot 16 jaar. Op Jeugdland zijn er van dinsdag tot en met zondag de hele zomer workshops voor kinderen tot 12 jaar. De Dappere dames organiseren in de tweede helft van augustus weer het geweldige vakantiekamp vanaf speeltuin Batavia voor kinderen tot 12 jaar.

Via de →Talententent van Dynamo is het hele programma voor kinderen tot 12 jaar te vinden. Zo is er op maandag 18 juli ’s middags het Circus Kristal op het Albert Wittenbergplein voor kinderen tot 12 jaar. Maar er is nog veel meer, waaronder speksteen maken, een silent disco en graffiti spuiten.

Oost Beweegt organiseert samen met verschillende partners op pleintjes en speelvelden in Oost veel sportactiviteiten en evenementen, zoals freerunning, handbal, 3×3 basketbal. Eind juli zijn er Ajax voetbal clinics voor kinderen en jongeren vanaf 10 jaar. De clinics zijn op 27 juli op het Javaplantsoen en de Kramatweg, en op 29 juli op Sportpark Zeeburgereiland.

Ook voor jongeren van 12 tot en met 23 jaar zijn er allerlei coole sport- en culturele activiteiten. Denk aan freerunning, handbal, 3×3 basketbal, de Urban Sports Week en nog veel meer. Daarnaast zijn er ook culturele activiteiten.

Meer informatie over het programma en aanmelden vind je op allerlei flyers en posters die in de buurten en op scholen verspreid worden. Kijk ook eens op  Talententent, op OostBeweegt of op MidzomerMokum.

Meedoen is bijna overal gratis.