Na drie oefenduels tegen de Yeti’s, de Capitals en de Zoetermeer Panters begonnen de Tigers zaterdag in een goed bezochte Jaap Edenhal aan het reguliere seizoen. De gasten kwamen uit Utrecht en kregen een rondleiding van de thuisploeg.

IJshockey Lewis Daniels foto’s Yolanda Simarro

Voordat de wedstrijd begint staan de Tigers stil bij het afscheid van hun (oud) teamgenoot ‘sniper’ John Versteeg(51!) die tot vorig seizoen veel wedstrijden voor de Tigers besliste. Versteeg kijkt terug op een ijsloopbaan van ruim veertig jaar, waarin hij ruim zevenhonderd wedstrijden speelde, meer dan vijfhonderd goals maakte en zeshonderd assists gaf. Zijn shirt krijgt – ingelijst – een vaste plek aan de muur in de thuishaven van de Tigers. Versteeg bleef altijd nuchter over zijn wapenfeiten. ‘Ik wil gewoon spelen en winnen en doe mijn best daar een steentje aan bij te dragen.’

In de eerste minuten wordt duidelijk dat Amsterdam vanavond de sterkere partij is, al valt het eerste doelschot dat raak is pas aan het eind van de negende minuut. Niet veel later is het opnieuw twee keer raak en leiden de Tigers met 3-0. Ondanks het Amsterdamse overwicht komen de Dragons na een kwartier speeltijd ook op het scorebord, 3-1. Amsterdam breidt vlak voor de eerste onderbreking de voorsprong verder uit en vrij onverwacht loopt Utrecht iets in op de schade met een tweede treffer, 4-2. Speldenprikjes versus harde dreunen.

Ook na de rust leidt Amsterdam. De ploeg overleeft een penaltyshot van de Dragons wegens hooking in het Utrechts doelgebied en trekt in de negenentwintigste voor de vijfde keer aan de bel.  De zesde en zevende goal volgen drie en vier minuten later.  De Dragons krabbelen tijdens een powerplay voorzichtig terug met een derde punt en krijgen kort daarop antwoord van de Tigers, 8-3. Daarna staat de teller voor beide ploegen stil tot de tweede onderbreking.

Met bijna vijfenveertig minuten op de klok is het weer Amsterdam dat scoort. De door de supporters gevraagde tiende goal is ruim in zicht en wordt veertig seconden later verzilverd. Utrecht zet alles op alles om meer tegengoals te vermijden. In de laatste twee minuten is de druk van de Tigers te groot en roept speaker Sander Kan het elfde en laatste punt voor Amsterdam om, 11-3. Een goed begin is het halve werk. Elf wordt het gekkengetal genoemd, als begincijfer van het doelsaldo dit seizoen is het helemaal niet gek. De Tigers spelen volgende week in Groningen tegen Gijs HEPRO.  15 oktober komen de Nijmegen Devils langs in Jaap Edenhal.