Home Overzicht Indische Buurt Festival beleeft nazomer op Timorplein

Indische Buurt Festival beleeft nazomer op Timorplein

0

Kunstenaars, ondernemers en bewoners vierden zaterdag op het Timorplein dat de wijk sterk uit de coronacrisis is gekomen en naar de toekomst  kijkt. 

Terwijl Zandvoort dit weekeind volstroomt voor de Grand Prix zijn andere bijeenkomsten door de coronamaatregelen nog aan strenge regels gebonden. Het Indische Buurt Festival moest hierdoor behoorlijk aan vierkante meters inleveren. De InitiatievenMarkt, MuziekTuin Cultopia en het KidsPlein, die in het oorspronkelijke plan eigen locaties zonder omheining zouden hebben, werden binnen een hekwerk samengebracht op het Timorplein. Grote vraag was hoe het publiek dit zou opvatten.

Organisator René Janssen is blij en opgelucht. ‘Ondanks de QR-code controles bij de ingang zijn mensen toch naar het Timorplein gekomen. Het festival met beperkte mogelijkheden organiseren was een grote uitdaging. Dankzij het prachtige weer pakte dat gelukkig goed uit. We mogen 350 mensen ontvangen en zijn er iets meer dan 300 bezoekers. Je zou kunnen zeggen dat we bijna zijn uitverkocht.’

Tijdens het festival presenteren veertig organisaties hun jaarprogramma in een feestelijke, UITmarkt-achtige sfeer. Thema is ‘samen verder’. Kunstenaars exposeren hun werk uit de buurt en er zijn live muziekoptredens. Vanuit het naastgelegen Stayoke Hostel zendt Indische Buurt TeleVisie het festival uit op Youtube en Facebook.