Home Overzicht Dwars 223 is verschenen

Dwars 223 is verschenen

0

Dwars 223 is verspreid in Oud Oost en de Watergraafsmeer. Heb je ‘m niet ontvangen, geen nood. In oost-online staan alle artikelen. Onder de rode knop #Dwars staan ze op een rij. Om een indruk te geven van de inhoud van Dwars 223 geven we een kort overzicht.

Machtelt van Thiel, oprichter-directeur van Stichting Kunsteducatie De Rode Loper op School: ‘Kunstwerken van kinderen verdienen een podium’. Nu komt dit podium er in de vorm van de KinderKunstBiënnale.

De bekende kookboekenschrijver Mari Maris werkt in de Wolkerstuin aan haar eerste roman en Jacqueline Smit van Uitgeverij Orlando in Dwars: ‘Boeken maken is mijn passie’.

Het Badhuistheater op het Boerhaaveplein werd in 1921 gebouwd als badhuis en viert dit jaar zijn 100-jarig bestaan. Mike Manicardi leidt het theater. Niet ver van het Badhuistheater vind je het TapasTheater. Dat bestond in augustus drie jaar. Directeur Tessa Harmsen: ‘We willen met een positief gevoel het nieuwe seizoen ingaan.’

Familie Kooper van Glashandel van ’t Hull, is de tweede familie die dit meer dan honderd jaar oude familiebedrijf runt. De familie Kooper is inmiddels alweer jaren geleden haar tweede generatie ingegaan.

Op 5 september opent poppentheater Koos Kneus weer, met een programma met interessante gastspelers, nadat vorig jaar eigenaar Dick van Schaik overleed. Zijn vrouw, Ina Kok, is nu zakelijk leider: ‘Het was Dicks grote wens dat het poppentheater na zijn dood zou blijven bestaan’.

‘Buurt in actie’ is de titel van een foto-expositie op 10 en 11 september. De expositie is een initiatief van het Geheugen van Oost. Een terugblik op de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw gaat gepaard met het laten zien van parallellen met nu.

Dit en veel meer in Dwars door de buurt nummer 223.