Home Overzicht Intocht Sinterklaas via onbekende route naar het Marineterrein

Intocht Sinterklaas via onbekende route naar het Marineterrein

0
De burgemeester en de kinderburgemeester zullen ook dit jaar Sinterklaas ontvangen op het Marineterrein | Foto Henk Wildschut.

Op zondag 14 november vaart Sinterklaas en zijn gevolg als vanouds met de stoomboot langs een nog onbekende route naar het Marineterrein. Aansluitend is daar een feestelijke bijeenkomst voor zo’n 5.000 kinderen. Even was dat onzeker en zou de goedheiligman in de Johan Cruijff Arena worden ontvangen. Maar de stichting Sint in Amsterdam maakte bekent dat er een andere keuze is gemaakt.

In augustus besloot de stichting dat vanwege de coronamaatregelen een traditionele intocht per boot, gevolgd door een rit door de stad met veel publiek erbij, er ook dit jaar niet inzit. De controle op coronatoegangsbewijzen onder zo’n 400.000 aanwezigen leek niet haalbaar. Het wordt nu een compact evenement met een zoveel mogelijk klassieke uitstraling van de intocht met Sinterklaas per stoomboot en vervolgens een ontmoeting van de sint en zijn pieten met Amsterdamse kinderen.

Binnen de stichting rommelde het de afgelopen tijd in de zoektocht naar een alternatief programma voor de intocht. Burgemeester Femke Halsema kwam er aan te pas en sprak deze week met het bestuur van de stichting om te helpen de onrust binnen de gelederen te verminderen. De stichting houdt de komende weken de ontwikkelingen rond de regelgeving in de gaten. Er liggen verschillende scenario’s klaar, zodat in het geval van een versoepeling op 1 november, de tocht met de stoomboot kan worden uitgebreid en opgeschaald.