Home Overzicht Jaap Eden IJsbaan decor van schaatsuitzendingen en NOS Studio Peking

Jaap Eden IJsbaan decor van schaatsuitzendingen en NOS Studio Peking

0

Het schaatsprogramma van de olympische Winterspelen én NOS Studio Peking komen vanaf de Jaap Edenbaan. Met op de achtergrond rondschaatsende mensen en sfeervolle lampjes staat deze plek van 4 tot 20 februari in het teken van samen schaatsen én schaatsen kijken.

De dagelijkse primetime talkshow NOS Studio Tokio wordt gepresenteerd door Dione de Graaff. In de spiegeltent Salon Perdu, die naast de schaatsbaan op de Radioweg staat, bespreekt Dione de Graaff dagelijks met gasten de belangrijkste momenten van de dag, wordt vooruitgekeken naar het programma van morgen en komen oud-olympiërs en sporters langs.

In de eerste uitzending is Sjoukje Dijkstra te gast. De voormalig kunstrijder veroverde vijftig jaar geleden de eerste gouden medaille voor Nederland ooit op de Winterspelen, op die van 1964 in Innsbruck. Ook spreekt Dione de Graaff met de hoofdrolspeler van de dag via een videoverbinding. De topprestaties van de dag worden uitgelicht met een ode van een van de huisbands: Michelle David, The Cool Quest, DeWolff en Roel van Velzen komen langs.

De presentatie van de schaatsuitzendingen op de Jaap Edenbaan is in handen van Henry Schut, die samen met analisten Mark Tuitert, Erben Wennemars, Annette Gerritsen en Rintje Ritsma de schaatswedstrijden voorbeschouwt, bekijkt en analyseert.

De Spelen kun je op de voet te volgen via de sociale kanalen van NOS Sport. Op de stories van Instagram word je dagelijks op de hoogte gehouden van welke sport er die dag op de agenda staat. Ook zijn er social reporters aanwezig in Peking die je via Instagram, Facebook, YouTube en Twitter op de hoogte houden van het laatste nieuws over de Olympische Spelen en zijn er op YouTube samenvattingen te zien. Ook via het NOS Sport-account op TikTok zijn met regelmaat video’s over de Spelen te vinden.