Home Overzicht Jarige veerdienst vaart deze zomer weer op Pampus

Jarige veerdienst vaart deze zomer weer op Pampus

0

Vandaag bestaat Veerdienst Amsterdam, de veerdienst van Amsterdam IJburg naar Forteiland Pampus en het Kasteel Muiderslot precies tien jaar. Rederij Navigo had dat groots willen vieren, maar de omstandigheden staan dat niet toe. Wel gaat de boot op zaterdag 4 juli weer varen. Maar alleen van en naar Pampus.

‘We zijn ontzettend blij dat we weer mogen varen, zegt schipper Imre Leenhouts, alle schippers, matrozen en vrijwilligers staan te trappelen om onze passie voor varen en de magische plek die Pampus is weer met iedereen te mogen delen. Je ontdekt de verborgen historie van de Stelling van Amsterdam op vakantie in eigen land, je viert je uitgestelde feestje aan boord en op het eiland, streept een bezoek aan Pampus van je bucketlist, of gaatvoor de zoveelste keer mee omdat het zo’n heerlijk uitje is.’

Tijdens je bezoek aan aan het forteiland, dat werd gebouwd tussen 1887 en 1895, ontdek je alles over het leven op het eiland en waar de term ‘voor Pampus liggen’ vandaan komt. Er zijn gratis rondleidingen. Ook kun je op je eigen tempo het fort en de geschiedenis ontdekken, door middel van de Pampus Experience. Naast het fort is er een restaurant, waar je terecht kunt voor koffie en lunch. Het terras biedt een weids uitzicht over het IJmeer.

De twee interactieve belevingsroutes Het geheime Wapen van Amsterdam en Het Verhaal van Pampus nemen je mee op een reis door de tijd en door de verschillende ruimtes in het fort. In Het Verhaal van Pampus beleef je het verleden van Fort Pampus. Geratel van machines, kanonschoten, de eetzalen, slaapvertrekken en werkruimtes van een eeuw geleden, alles komt weer tot leven via multimedia. Er is geen gids of extra uitleg nodig en er zijn verschillende games te spelen, bijvoorbeeld over morsecode.

Een spectaculaire, virtuele ballonvaart maak je in Het geheime Wapen van Amsterdam. Daar voel je de wind door je haren waaien. Kijk je om je heen dan herken je vast en zeker sommige gebouwen en plekken die tot de Stelling van Amsterdam behoorden.

Van 4 juli tot 16 augustus vaart rederij Navigo twee keer per dag naar Pampus. Het Muiderslot kon vanwege reorganisatie en coronaprotocollen geen uitsluitsel geven of er voldoende ruimte is voor ontvangsten per schip.

Door de richtlijnen van het RIVM is het aantal beschikbare plaatsen iets lager is dan gebruikelijk. Daarom is reserveren verplicht.

Check www.veerdienstamsterdam.nl