Home Overzicht Javaplein kleurt weer alle kleuren van de regenboog bij Pride Oost

Javaplein kleurt weer alle kleuren van de regenboog bij Pride Oost

0

Na twee jaar kleurt het Javaplein op woensdag 3 augustus weer in alle regenboog+kleuren. Pride Oost is hét straatfeest met een roze randje tijdens de Pride Amsterdam week. Hier viert de buurt de diversiteit van Oost in breedste zin. Samen staan voor een wijk waarin iedereen zichzelf kan zijn ongeacht gender, seksuele geaardheid, geloofsovertuiging, validiteit, etniciteit, enzovoort.

Het belooft weer een spetterend en verrassend festival te worden met verschillende optredens op twee podia, informatie- en eetkraampjes en diverse activiteiten voor jong en oud! Tipsy Patrón is de host op het hoofdpodium en er zijn maar liefst drie Pride Ambassadeurs aanwezig: BeyonG Veldkamp, Jason Bhugwandass en Thorn de Vries.

Pride Oost start met TransPride Walk

Net als voorgaande jaren start het feest als de TransPride Walk arriveert op het Javaplein. Iedereen mag meelopen met de TransPride Walk. Verzamelen om 14.30 uur bij de Muziekkoepel in het Oosterpark. Vanaf daar gaat de Walk door de Eerste van Swindenstraat en de Javastraat naar het Javaplein. Jan-Bert Vroege, lid van het dagelijks bestuur van Oost, loopt ook mee en verzorgt om 16.00 uur samen met de Pride-ambassadeurs en Tipsy Patrón de officiële opening van Pride Oost 2022.

Veelkleurige acts op het Javaplein

Op het Badhuispodium en het Superettepodium geniet de buurt van veelzijdige en veelkleurige acts, DJ’s, muziek, zang, dans en spoken word. Zo zijn er optredens van zangeres Agnes Geneva, het LGBT Youth Performance Initiative, Jason Gwen, Raoul & the Wisemen en DJ’s zoals DJ Nagla, DJ Revo Rev, DJ Randy, queer en bipoc DJ collectief House of Jungle en DJ Mavro. En natuurlijk de spetterende slotact met Drag Queen Vanity L.O.V.E.

Ook naast de optredens wordt het smullen. Haal bijvoorbeeld wat lekkers bij St. Chinyere en St. AANEEN (Surinaams) en Sardjoe’s (barra’s), met Romeo’s schaafijs toe. Loop langs de infostands van COC, TransAmsterdam, Dynamo Amsterdam, en Sociaal Cement. Verder is er een photobooth, zet Sam henna en kun je bij Buurvrouw Lilian terecht voor massage, sieraden, kleding, manicure. Kinderen halen hun hart op bij ondermeer Circus Blixem, schminken, ballonnenfiguren en een workshop ‘Straatgedichtjes’ maken.

Pride Oost op woensdag 3 augustus van 15.00 tot 22.00 uur rond het Badhuis op het Javaplein. Pride Oost is gratis toegankelijk. Daarnaast is het festivalterrein rolstoeltoegankelijk en zijn er doventolken van het ‘Roze Gebaar’ aanwezig.