Home Overzicht JazzFestafette komt met FamilieFest naar Oba Javaplein

JazzFestafette komt met FamilieFest naar Oba Javaplein

0

De JazzFestafette is op op zondagmiddag 17 oktober terug in de Indische Buurt met een festival voor jong en oud. Het gaat een echt FamilieFest worden in de Oba op het Javaplein. Tijdens deze editie worden muziek en verhalen met elkaar verweven. De concerten zijn in drie zalen, iedereen bezoekt hetzelfde programma, maar in een andere volgorde, een estafette.

Zangeres en pianiste Maartje Meijer gaat met dichter Ingmar Heytze poëzie op muziek zetten. Percussionist Vernon Chatlein neemt je met zijn programma Imershón mee in de muziek, geschiedenis en cultuur van Curaçao. Saxofonist Sam Newbould speelt met zijn band het programma Bogus Notus, muziek geïnspireerd op verhalen uit de jeugd van Sam in het noorden van Engeland. Dat alles wordt aangevuld met een muziekboekententoonstelling voor groot en klein en daarnaast komt ook het JazzFest voor Kids terug met improvisatieworkshops voor kinderen.

Kinderen kunnen lekker meedoen bij een van de improvisatie muziekworkshops die worden gegeven door trompettist Coos Zwagerman die ook de grote contrabas speelt. Daar leren ze dus allerlei instrumenten kennen, luisteren ze naar muziek, maar gaan ze vooral spelen met instrumenten die JazzFest voor Kids juf Iris Oltheten heeft meegenomen. Aan de Jazzfest voor Kids workshops kunnen kinderen tot 12 jaar meedoen, samen met hun ouders, of alleen. Daarnaast kan er altijd rondgesnuffeld worden op de muziekboekententoonstelling met alle muziekgerelateerde boeken die de Oba kan vinden!

De deuren gaan open om 15.30 uur. Het festival begint op zondag 17 oktober om 16.00 uur. Om het evenement veilig en verantwoord plaats te laten vinden is een coronatoegangsbewijs verplicht.

De afterparty met DJ Ir Vendermeulen is bij Oedipus op het Javaplein vanaf 18.00 uur.

Check jazzfestamsterdam.nl/jazzfestafette

 

oost-online
×