Home Overzicht Waar is dit…

Waar is dit…

0

Oost kent heel veel verborgen plekjes. Je loopt er zo voorbij en vraagt je niet af ‘Wat is dit?’ Toch wil je het wel weten.

Klik en je weet het!

Wat bewaakt de alligator?

Gator crossing staat op het waarschuwingsbordje bij een loods aan de Ooster Ringdijk, waar de verbinding met de dijk langs het Amsterdam-Rijnkanaal wordt gemaakt. Over deze plek te midden van woonwagens gaan de wildste verhalen rond. In de loods zouden drugs zijn opgeslagen, die worden bewaakt door een, volgens het bordje, alligator.

Die suggestie werd versterkt door politieberichten van een paar jaar geleden. Daarin werd gemeld dat drugshandelaren hun opbrengst beschermden met deze bijzondere vorm van beveiliging. ‘Hun geld werd bewaakt door twee ‘levensgrote krokodillen’, meldde de politie toen. De beesten bevonden zich in een ruimte waarbij het geld zo was opgeborgen dat je eerst langs de krokodillen moest. Er lag zo’n 200.000 euro achter de beesten.

Het is een spannend waarschuwingsbordje op de loods op de Ooster Ringdijk, maar of dit verhaal ook van toepassing is op deze loods, is niet bekend.

Ken je ook een onbekend plekje in Oost? Laat het weten