Home Overzicht Jazzfilmavond met Whiplash en jazz-drummer John Engels

Jazzfilmavond met Whiplash en jazz-drummer John Engels

0

Woensdag 5 februari presenteert de legendarische jazz-drummer John Engels uit Oost samen met filmregisseur Dennis Alink (Freek, Unknown Brood) een jazz filmavond in Q-Factory met de jazzfilm Whiplash. Het is de laatste van vier klassieke jazzfilms over grootheden als Chet Baker en Charlie Parker. De filmreeks wordt nu afgesloten met de film Whiplash en bovendien met een live optreden van John Engels & Friends.

Foto lyk burggraaff

Wil je kans maken op twee gratis tickets voor de filmavond met John Engels in Q-Factory? Stuur een mailtje naar [email protected] en vermeld daarin je naam en telefoonnummer.

Whiplash is een bejubelde en met een Oscar bekroonde film van Damien Chazelle, over een jazzdrummer die tot het uiterste gaat om grootsheid te bereiken. De film wordt vertoond op groot scherm in Q-Factory. Na afloop van Whiplash speelt John Engels samen met de bevriende jazzmusici Benjamin Herman en Joris Teepe een live set.

John Engels speelde onder meer met Stan Getz, Clifford Brown, Ben Webster en Chet Baker. Hij kreeg een Bird-Award op het North Sea Jazz Festival (1985), de Boy Edgar Prijs(1989) en hij kreeg zes Edisons voor zijn platen.

De film Whiplash en optreden van John Engels in Q-Factory op woensdag 5 februari om 19.30 uur

Verslaggever Irene Kuiper en videomaker lyk burggraaff gingen op bezoek bij John Engels