Home Geluiden uit Oost U bevindt zich hier – route langs de Oranje-Vrijstaatkade

U bevindt zich hier – route langs de Oranje-Vrijstaatkade

0

PODCAST – In december werden 22 zuilen langs de Oranje-Vrijstaatkade onthuld die samen het kunstwerk U-bevindt-zich-hier vormen. Het werk is van beeldend kunstenaar Martijn Sandberg. Het project maakt deel uit van het project ‘Erfenis van de twintigste eeuw’. De tekstbeelden dragen uitspraken of teksten van mensen die op een of andere wijze met Amsterdam-Oost verbonden zijn.

Het is een spannende route om de teksten in je op te nemen en opnieuw te interpreteren. Terug naar het gedachtengoed van onder anderen Wally Tax, Leo Schatz, Renate Rubenstein, Jan Schaefer, Albert Hahn, Elias Smalhout, Fré Cohen, Mathilde Wibaut, Jacques Presser en vele anderen.

Geluiden uit Oost | Leon Paquay

Geluiden uit Oost liep mee tijdens de presentatie en sprak met ontwerper Martijn Sandberg over het idee en maakproces.

Martijn Sandberg heeft veel ervaring om op een originele wijze ruimte, licht en materiaal te gebruiken om onverhoedse ontmoetingen te creëren. Eerder tekende hij voor ‘Morgen komt alles goed op het Kraaipanplein’, ‘De sleutel ligt onder de deurmat’ bij de Zilverling in de Colijnstraat. ‘One more wall well done’ op het Weena in Rotterdam, ‘Forever Young’ OSG Drachten.

Morgen komt alles goed (foto Martijn Sandberg) – De sleutel ligt onder de deurmat (foto Peter Cuypers).
One more wall well done (foto Peter Cuypers) – Forever young ( Foto Gert-Jan van Rooij).

Meer informatie ‘U-bevindt-zich-hier