Home Overzicht Jazzicoon John Engels viert 88e verjaardag met concert in Bimhuis

Jazzicoon John Engels viert 88e verjaardag met concert in Bimhuis

0

Op 13 mei wordt John Engels het jazzicoon uit de Watergraafsmeer 88 jaar. Hij viert dit én zijn platina jubileum als jazzdrummer met een dubbelconcert in het Bimhuis. De avond wordt geopend in triobezetting met Benjamin Herman op altsaxofoon, Joris Teepe op contrabas en John Engels op de drums. Dit trio oogstte veel lof met hun album ‘When Will The Blues Leave’ en scoorde een streaming-hit op Spotify met de jazzballad ‘The Peacocks’.

Daarna zal John Engels aantreden in Jan van Duikeren’s JvD4, winnaar van twee Edisons voor het album Short Stories met de Metropole Orkest Strings. Speciale gast is DI-RECT-zanger Marcel Veenendaal.

Wie John Engels recent op het podium zag, zal zich verbaasd hebben over de muzikale energie, interactie en souplesse die hij nog steeds bezit. Hij heeft in zijn lange, succesvolle carrière met vrijwel alle jazzgrootheden gespeeld en vele onderscheidingen ontvangen. Tot op de dag van vandaag inspireert Engels generaties aan (jazz)musici met zijn bevlogen en ongeëvenaarde spel.

John Engels treedt al 70 jaar over de hele wereld op en speelde onder meer met Chet Baker, met wie hij op tournee ging in Japan, Dizzy Gillespie, Abbey Lincoln, Stan Getz en Ray Brown. In Nederland speelde hij in het trio van Pia Beck en was hij tien jaar lang de vaste slagwerker van de bekende jazzformatie Diamond Five. Hij was ook lid van de bigband van Boy Edgar, speelde met de Surinaamse saxofonist Kid Dynamite, Louis van Dijk en Jacques Schols en won veel internationale prijzen.

Het jubileumconcert met John Engels is op 13 mei om 20.30 uur in het Bimhuis.

Kijk ook Achter de voordeur van John Engels: drums en jazz