Home Overzicht ‘Je tikt ertegen en het zingt’, kunst uit Den Haag bij Outsider...

‘Je tikt ertegen en het zingt’, kunst uit Den Haag bij Outsider Art Galerie

0

Outsider Art Galerie in H’ART Museum laat vanaf 16 december kunstboeken en autonoom werk zien van veertien kunstenaars in de tentoonstelling ‘Je tikt er tegen en het zingt’. Het is het resultaat van een kunstboekenproject met GGZ-cliënten uit Den Haag.

In 2020 werd het startschot gegeven voor een kunstboekenproject in de GGZ. Onder begeleiding van Reakt, onderdeel van de Haagse Parnassia Groep, verschenen inmiddels elf boeken van schilders, tekenaars, dichters, schrijvers, fotografen en andere multitalenten met een GGZ-achtergrond. De boeken verschenen onder de paraplu van de fictieve boekhandel Maldoracca. Binnen enkele maanden verschijnen er nog drie boeken. In de tentoonstelling zijn deze boeken en autonoom werk te zien.

Outsider kunstenaars zijn ‘anders’, meestal hebben ze geen kunstopleiding gevolgd en begeven ze zich buiten de mainstream kunstwereld. Soms hebben deze kunstenaars een psychische of verstandelijke beperking. Kenmerkend bij outsider kunstenaars is de innerlijke drang om te creëren zonder zich bezig te houden met commerciële doelstellingen of kennis van bestaande kunststromingen. Hun werk is boeiend, veelzijdig en heel puur. Ook in de reguliere kunstwereld is er steeds meer belangstelling voor outsider art.

‘Je tikt ertegen en het zingt’, kunst uit Den Haag bij Outsider Art Galerie van zaterdag 16 december tot en met zaterdag 2 maart.

Outsider Art Galerie in H’ART Museum toont en verkoopt werk van hedendaagse outsider kunstenaars uit binnen- en buitenland.
De Galerie is een initiatief van zorgorganisatie Cordaan, H’ART Museum en Museum van de Geest.