Home Overzicht Jeugdvoorstelling in de maak, maak het mee

Jeugdvoorstelling in de maak, maak het mee

0

Blokfluitkwartet BRISK en Kiki Heessels, spel, gaan samen een nieuwe jeugdvoorstelling maken voor iedereen vanaf 5 jaar. Hoedje wordt een luchtige voorstelling vol humor naar een tekst van Irene Kuiper. 

Als het rode hoedje van Lot op een dag wordt meegesleurd door een storm, is dat het begin van een avontuurlijke tocht over de aardbol, waarbij de wind een grote rol speelt en vier blokfluitisten er stevig op los blazen. BRISK en Kiki Heessels nemen je mee op een reis waar je nog lang aan terug zult denken! Is Hoedje niet veel te klein voor die grote olifant? Wat zitten die bavianen daar toch te doen? De ene vogel lacht Hoedje uit, de andere zingt een lied voor haar. Maar komt Hoedje ooit nog thuis?

De muziek is van Juan Felipe Waller, Walther Stuhlmacher, Maurice Ravel en Henry Mancini. De regie is van Hans Thissen, die tekende voor spraakmakende jeugdmuziektheatervoorstellingen.

Wil je altijd al weten hoe een voorstelling gemaakt wordt? Kom dan kijken, je mag je ouders meenemen. De officiële première van Hoedje is pas in het voorjaar van 2021, maar dit najaar worden al de eerste stappen gezet om de voorstelling te ontwikkelen. Er zijn drie proefvoorstellingen, waarvan de eerste in De Bron zal plaatsvinden op zaterdag 10 oktober. Een aantal scènes wordt dan uitgevoerd, en er is een nagesprek met iedereen.

Aanmelden is niet verplicht maar wel handig, omdat we beperkte plek hebben, dit kan via René Visser