Home Oud Oost Jonge magneetvissers halen geladen pistool boven water

Jonge magneetvissers halen geladen pistool boven water

0

Gisteren hebben twee jongens van 13 jaar een geladen pistool uit het water van de Ringvaart bij de Transvaalkade gevist. Hidde en Ruben belden meteen 112 nadat ze beet hadden en zagen dat het om een wapen ging. Later bleek dat het pistool was geladen met meerdere kogels.

De buit is soms geen kattenpis, zoals bij deze vangst. Behalve roestige fietsen, hengelen de vissers ook wapens en granaten omhoog. Granaten en vuurwapens moeten volgens de politie meteen in water worden bewaard. Het pistool uit de Ringvaart werd door de politie dan ook meteen in een emmer water gelegd. Explosieven kunnen ook dan nog gevaarlijk zijn, omdat water ze niet onschadelijk maakt. Wel kunnen er nog sporen van de vorige eigenaar aan wapens of explosieven zitten en blijven dna-sporen onder water beter bewaard.

Magneetvissen is best populair. Je ziet nu steeds meer mensen, vaak ook kinderen, aan de waterkant met een touw in hun hand staan. Vooral in de vakantietijd is het een spannende hobby voor kinderen, maar je weet nooit wat je naar boven haalt. In Amsterdam is magneetvissen toegestaan. In een aantal gemeenten is het verboden.