Eind september komen er meer OV-fietsen beschikbaar bij het Amstelstation. De verwachting is dat eind september deze fietsen beschikbaar zijn voor reizigers. NS komt hiermee tegemoet aan de stijgende vraag naar OV-fietsen. NS plaatst in totaal 1.450 nieuwe OV-fietsen bij de fietsenstallingen in Amsterdam, Tilburg, Leiden en verschillende zelfservice-locaties op kleinere stations krijgen er fietsen bij.

Sinds NS in 2008 startte met de fietsverhuur, steeg elk jaar het aantal fietsritten. Het eerste jaar maakten reizigers zo’n 450.000 ritten. In 15 jaar tijd is het aantal fietsritten gegroeid naar ruim 5 miljoen per jaar. Begin juni was een recordweek voor OV-fiets. Nooit eerder werden er in één week zoveel OV-fietsen gehuurd. Het aantal ritten steeg toen met 15 procent vergeleken met dezelfde week vorig jaar.

Gemiddeld komt bijna 40 procent van de treinreizigers op de fiets naar het station. Na de treinreis nemen veel reizigers een OV-fiets om het laatste stukje tot hun bestemming af te leggen. NS biedt op dit moment 21.500 fietsen aan op bijna 300 locaties in Nederland: stations, bus- of metrohaltes en P+R terreinen. Circa 6.800 OV-fietsen zijn inmiddels uitgerust met het nieuwe slot, dat is te openen met de OV-chipkaart. Stap voor stap krijgen steeds meer OV-fietsen het nieuwe slot. Ook startte NS vorig jaar een proef met de OV-ebike, deze elektrische OV-fiets is inmiddels te huren in Driebergen-Zeist, Arnhem, Groningen en Maastricht.