Home Overzicht K-Weekender, het allereerste Koreaanse Film Festival in Kriterion

K-Weekender, het allereerste Koreaanse Film Festival in Kriterion

0

Dit jaar is Kriterion gastheer voor het allereerste Koreaanse film festival in Amsterdam, genaamd K-Weekender. In samenwerking met het Koreaanse Cultuur Collective ‘ZAANCHI’ wordt er tussen 25 en 27 november een programma van Koreaanse films vertoond. Ze worden ondersteund door een mooie selectie Koreaans eten en workshops.

De eerste editie van K-weekender draait om het onderwerp WOEDE (‘HWA’). HWA, wat in het Koreaans zowel ‘vuur’ als ‘woede’ betekent, is terug te vinden in elke hoek van de Koreaanse cultuur, inclusief ons eten en de films. Koreanen zijn boze mensen. Zoals vuur hout verhardt tot houtskool, zo heeft woede ons gehard tot wie we nu zijn.

‘K-weekender’ is een weekendprogramma dat Koreaanse film- en foodworkshops biedt samen met kunstinstallaties van jonge Koreaanse kunstenaars. Het Korean Culture Collective, samengesteld door ‘ZAANCHI’, is opgericht door twee Koreaanse vrienden die in Amsterdam wonen. Het begon allemaal met een vraag die ons vaak werd gesteld: ‘Waarom ben je zo boos?’. We gingen op reis om de oorsprong van onze woede te bepalen en te navigeren waar deze woede ons naartoe kon brengen. Nu zijn we klaar om onze bevindingen met jullie te delen en te verteren door middel van boos eten en pittige films.

Het aanbod aan films wordt begeleid door twee foodworkshops: een Kimchi-workshop en een Makgeolli-workshop. Zo leer hoe je de echte kimchi maakt of in de Makgeolli-workshop de echte rijstwijn maakt. Het is niet zo moeilijk als je zou denken.

Check www.kriterion.nl/k-weekender