Home Overzicht Op de Linnaeuskade zijn fietsers de baas

Op de Linnaeuskade zijn fietsers de baas

0

In fietsstraten is de berijder van een rijwiel de baas. Auto’s zijn er te gast. De straten zijn te herkennen aan het rode asfalt. Wegdek van die kleur laat nu zien dat de Linnaeuskade fietsstraat is. Het zal voor automobilisten even wennen zijn om voorrang te geven aan fietsers.

Maandenlang heeft de Linnaeuskade open gelegen wegens groot onderhoud. Nu zijn de werkzaamheden aan de rijbaan, de parkeervakken en het trottoir afgerond. Het tijdelijk fietspad langs het water is nu afgesloten. Sommige fietsers vinden het jammer en genoten van het rijden op deze, toch smalle, fietsbaan. Maar nu is de ‘rode’, ruime rijweg beschikbaar. Borden die duidelijk maken dat het om een fietsstraat gaat ontbreken nog.

De werkzaamheden aan de rijbaan en het trottoir zijn nu afgerond, nu volgt een nieuwe klus. Dijkversterking is nodig is om de Watergraafsmeer te beschermen. De dijk is in de loop van de tijd langzaam gezakt. Na het ophogen moet de dijk voor de komende jaren weer voldoen aan de veiligheidseisen. Tenslotte is het inrichten van de groenstrook aan de beurt. Met dat alles wordt begin volgend jaar begonnen.

De werkzaamheden aan de Linnaeuskade zijn onderdeel van een project van groot onderhoud in Middenmeer-Noord. Kabels en leidingen worden vervangen en er wordt een warmtenet aangelegd. Ook boven de grond gaat er veel gebeuren. Bestrating en straatmeubilair worden vervangen en de kwaliteit van het groen verbeterd.

Alle straten van Middenmeer-Noord in de Watergraafsmeer gaan op de schop.