Home Overzicht Kastelen en ridders middelpunt grote LEGO bouwwedstrijd van de Hermitage

Kastelen en ridders middelpunt grote LEGO bouwwedstrijd van de Hermitage

0
Foto Evert Elsinga.

De Hermitage daagt ervaren én minder ervaren LEGO-bouwers uit om de fantasierijkste ridderwereld in LEGO stenen te bouwen. Tijdens de kerstvakantie organiseert het museum een grote bouwwedstrijd in het kader van de nieuwe Hermitage-tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders. De deelnemers van alle leeftijden kunnen thuis aan de slag. 

Voor de wedstrijd gelden drie categorieën: machtige kastelen, ridderscènes en fantasiefiguren. Een professionele jury kiest een Top 3 uit iedere categorie. De negen winnende creaties krijgen in het nieuwe jaar een ereplek in de tentoonstelling, op het Ridderbalkon.

Winnende inzendingen krijgen ereplek op Ridderbalkon

Ben je een geïnteresseerde bouwer dan kun je je tot en met zondag 24 januari 2021 voor de wedstrijd opgeven via hermitage.nl. Vervolgens stuur je de foto’s van het bouwwerk  digitaal op. De bekroonde werken zijn vanaf woensdag 24 februari 2021 drie maanden lang te zien in de hermitage. Meer informatie over de wedstrijd via hermitage.nl.

De tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders vertelt over tsaren en ridders met meer dan 250 objecten uit de Europese middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage Sint-Petersburg. Voor het eerst zijn meerdere hoogtepunten uit deze collecties in Nederland te zien. Ze brengen de middeleeuwen tot leven, met ridders en jonkvrouwen, hoofse liefde en toernooien. De romantische negentiende-eeuwse revival hiervan in Europa en aan het Russische hof.

De indrukwekkende vormgeving is heroïsch en romantisch tegelijk, met als hoogtepunt een spectaculaire ridderzaal met een toernooisetting waarin ridders te paard verwikkeld zijn in een steekspel. De tentoonstelling biedt een unieke reis door de tijd die, met medewerking van onder anderen Herman Pleij in de audiotour, kleur geeft aan wat vaak de Dark Ages wordt genoemd.

Door de aangescherpte coronamaatregelen is het museum momenteel gesloten voor het publiek. Kijk op hermitage.nl voor meer informatie. De tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders is te zien tot in de zomer van 2021.