Home Overzicht Kerstboom met persoonlijke kerstwensen en kerstgedachten bij De Bron

Kerstboom met persoonlijke kerstwensen en kerstgedachten bij De Bron

0

Veel mensen zijn op zoek naar creatieve manieren om de aankomende feestdagen toch een beetje feestelijk te maken. De maatregelen om het Coronavirus in te dammen zijn de afgelopen maand verscherpt. Bij kerk De Bron aan de Hugo de Vrieslaan hebben ze daarom een grote kerstboom op het plein gezet. Een boom voor de buurt.

Komende week verspreiden vrijwilligers kaarten met daarin een kerstster. Buurtbewoners kunnen die sterren voorzien van een persoonlijke kerstwens in de boom hangen. Zo versiert de buurt de boom.

‘We waren van plan om de kerk als doorlooplocatie te gebruiken, zodat zoveel mogelijk mensen veilig met ons kerst konden vieren,’ zegt René Visser, predikant van De Bron. ‘Maar met de huidige aanscherping van de maatregelen is dat helaas niet meer verantwoord. Als kerk hebben we immers ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Toch willen we in deze donkere dagen iedereen iets van licht meegeven.’

Dat ‘licht’ kunnen mensen dus in de kerstboom op het plein hangen. In de week van kerst brengen vrijwilligers in de Watergraafsmeer kaarten rond met daarin een kerstster. Die ster kun je vervolgens uit de kaart drukken en er een boodschap op schrijven. Zo ontstaat er een kerstboom met vele persoonlijke kerstwensen en kerstgedachten. ‘Zo kan iedereen toch deelnemen aan het feest waarin we vieren dat het licht in de duisternis komt,’ zegt René.

De kaarten worden in de week van kerst rondom de kerk verspreid. Wil je sowieso een kaart ontvangen? Neem dan contact op met De Bron via [email protected].