Home Groen Kinderboerderij Jeugdland wordt landbouwboerderij

Kinderboerderij Jeugdland wordt landbouwboerderij

0

Voor de kinderboerderij op Jeugdland is het niet mogelijk zich aan nieuwe de regels voor dierenwelzijn te houden. De boerderij wordt omgevormd tot een ecologische, duurzame landbouwboerderij waar van de opbrengst producten kunnen worden gemaakt. Voor de grote dieren gaat de kinderboerderij op zoek naar een nieuwe, passende plek.

In 2017 hebben alle kinderboerderijen in Amsterdam afgesproken zich aan de regels voor dierenwelzijn te houden. Voor Jeugdland is het niet haalbaar om de benodigde aanpassingen aan de kinderboerderij te doen. Het moet voor de dieren een fijne plek zijn waarbij ook de veiligheid voor de bezoekers verzekerd is. Daarvoor is onderhoud nodig aan het hoofdgebouw en de quarantainestal. Daarnaast moet het personeel beter worden opgeleid.

Het idee van een ecologische boerderij waar kinderen producten kunnen maken van wat er op het terrein wordt verbouwd is door de bezoekers van de kinderboerderij enthousiast ontvangen.

Jeugdland gaat nu voor de grote dieren op zoek naar een nieuwe, passende plek. Het gaat dan om herten, geiten, een varken en ezels. Of de kleine dieren zoals pauwen, kippen, eenden en konijnen wel kunnen blijven, is nog niet zeker. De komende maanden wordt het plan voor de nieuwe invulling van de ‘landbouwboerderij’ verder uitgewerkt.