Home Nieuws Kinderburgemeester Dominic opende officieel ‘MidzomerMokum’

Kinderburgemeester Dominic opende officieel ‘MidzomerMokum’

0

Het zomerprogramma voor iedereen tot 23 jaar, MidzomerMokum, is vandaag van start gegaan. Wethouder Touria Meliani opende de activiteiten vandaag samen met kinderburgemeester Dominic MidzomerMokum officieel tijdens de Amsterdamse Waterspelen op het Marineterrein.

MidzomerMokum is in vorig jaar opgezet vanwege de negatieve gevolgen van de coronacrisis voor de ontwikkeling van jonge Amsterdammers. Dit jaar organiseert de gemeente samen met scholen, sportverenigingen, musea en de Oba opnieuw een programma om kinderen en jongeren een mooie en leerzame zomer te bezorgen. Het college investeert met MidzomerMokum in de kansengelijkheid van de Amsterdamse jeugd.

Naast zomerscholen zijn er in samenwerking met verschillende partners in de stad honderden sport- en beweegactiviteiten. Zo zijn er voetbalclinics bij Ajax, urban sports, sportactiviteiten voor kinderen met een beperking en kan kennis worden gemaakt met sporten als skateboarden, ponyrijden, yoga en hockey. Ook zijn er activiteiten op het gebied van natuur en techniek, zoals programma’s in diverse schooltuinen.

Op het gebied van kunst en cultuur organiseren welzijns- en culturele instellingen in alle stadsdelen activiteiten. De Oba biedt bijvoorbeeld zo’n 250 culturele activiteiten aan door de hele stad, gericht op het vergroten van de taalvaardigheid en de kennismaking met literatuur.

Wethouder Touria Meliani stapte samen met kinderburgemeester Dominic in de boot bij het Marineterrein.

De Amsterdamse Waterspelen, die vandaag zijn geopend, vormen een onderdeel van MidzomerMokum en zijn een watersport- en waterspelspektakel georganiseerd samen met de bewoners van de Oostelijke Eilanden. In de ‘aquarena’ op het Marineterrein kunnen kinderen zeilen, suppen, windsurfen, zwemmen en kanoën. Ook is er een waterlaboratorium, waar kinderen alles over water kunnen leren.

MidzomerMokum vindt plaats van 10 juli tot en met 22 augustus.