Home Overzicht Kinderen gratis naar Rembrandthuis op 412e verjaardag Rembrandt

Kinderen gratis naar Rembrandthuis op 412e verjaardag Rembrandt

0

Op donderdag 15 juli 2021 is het Rembrandts 412e verjaardag. En wie jarig is, trakteert! Museum Het Rembrandthuis nodigt kinderen en jongeren tot 18 jaar uit voor een gratis bezoek aan het voormalige woonhuis en atelier van de beroemde kunstenaar.

Rembrandt woonde tussen 1639 en 1658 in het monumentale pand aan de Jodenbreestraat in Amsterdam, op het hoogtepunt van zijn carrière. In het museum is op dit moment ook een interessante tentoonstelling voor jong en oud: Hansken, Rembrandts olifant. De gratis toegang voor kinderen en jongeren tot 18 jaar geldt enkel op donderdag 15 juli 2021; een reservering is niet nodig. Wil je als volwassene zeker zijn van een kaartje, reserveer dan wel een tijdslot via de website van het museum. Een bezoek aan Museum Het Rembrandthuis kan zonder toegangstest en zonder mondkapjesverplichting.

Op bezoek bij Rembrandt thuis
In Museum Het Rembrandthuis waan je je even in de zeventiende eeuw. Het monumentale pand waar Rembrandt woonde en werkte tussen 1639 en 1658 is op basis van historische documenten heringericht met kunstwerken, meubels en objecten uit Rembrandts tijd. Wandel door zijn oude woonkamer, neem en kijkje in zijn kunstkamer en sta in zijn atelier, de plek waar hij vele meesterwerken maakte. Dichterbij Rembrandt kom je niet.

Tentoonstelling ‘Hansken, Rembrandts olifant’

In de moderne museumvleugel ontdek je het wonderlijke en ontroerende levensverhaal van de Aziatische olifant Hansken. Ze was beroemd in heel Europa: in het midden van de zeventiende eeuw was zij de enige levende olifant op het continent en werd ze langs jaarmarkten, kermissen en hoven gevoerd. Toen Hansken in Amsterdam was, zag en tekende Rembrandt haar. De tentoonstelling Hansken, Rembrandts olifant toont kunstwerken van Rembrandt en zijn tijdgenoten, historische documenten en hedendaagse perspectieven op dierenwelzijn. Maar ook Hanskens schedel, die bewaard is gebleven en voor deze tentoonstelling vanuit Italië naar Museum Het Rembrandthuis is gebracht. Speciaal voor kinderen is er ook een leuke Hansken-speurtocht die al begint in het oude huis van Rembrandt. Hansken, Rembrandts olifant is tot en met 29 augustus te zien.