Home Overzicht Mooie vakantie in Oost: Het Scheepvaartmuseum

Mooie vakantie in Oost: Het Scheepvaartmuseum

0

De reisleiders van Het Scheepvaartmuseum vertellen de mooiste verhalen over de meest bijzondere objecten uit de museumcollectie. Maar dat is niet alles: er is ook een kijk en doe waaier. Je kunt mee tekenen aan de haven van de toekomst en voor de kleinste monsters is er een voorleesprogramma. De verhalenverteller neemt je mee naar het opgeknapte VOC-schip en houd je letterlijk een ‘spiegel’ voor. Alle activiteiten zijn gratis met een museumentreebewijs.

VOC-schip Amsterdam: een niet te missen highlight van Het Scheepvaartmuseum

Bij Het Scheepvaartmuseum kun je je ook met mooi weer goed vermaken. Stap aan boord van het net opgeknapte VOC-schip. Voel de wind in je haren en de zon op je bol. Ervaar hoe het schip er van binnen uit ziet: bezoek de kapiteinshut, schiet een kanon af, probeer de hangmatten uit en kruip in het ruim. Maar leer ook meer over de keerzijde van de ‘gouden eeuw’. In de zomervakantie is er dagelijks een familieverteller op het schip aanwezig. Waar ging het schip eigenlijk naar toe? Wat gebeurde er ‘in de Oost’? Wat is het verhaal áchter de spiegel? Luister en kom van alles te weten over deze publiekstrekker.

© Twycer / www.twycer.nl

Schip ahoy: bezoek clipper Stad Amsterdam

Speciaal voor de zomervakantie ligt het grote zeilschip Stad Amsterdam afgemeerd bij Het Scheepvaartmuseum. De clipper is maar liefst 76 meter lang en beschikt over 31 zeilen met een totale oppervlakte van 2.200 vierkante meter. Je kunt het schip in de zomervakantie van woensdag tot en met zondag te bezoeken. Je mag er rondkijken aan dek, kunt een speurtocht doen en vragen stellen aan de stoere bemanningsleden. Let op: vanaf 14 jaar is een geldig identificatiebewijs verplicht. In het museum kun je een tijdslot boeken.

Naast het ontvangst van de reisleiders, de teken- en voorleesactiviteiten en de kijk en doe waaier is er in Het Scheepvaartmuseum nog veel meer te beleven. Zo kunnen families genieten van de junior audiotour: ontdek wie Michiel de Ruyter heeft vermoord, wat er allemaal te eten was aan boord van een VOC-schip en waarom het niet zo slim is om op walvissen te jagen. Of bezoek de tentoonstelling het Verhaal van de Walvis, de grote zeereus, en leer meer over de walvisjacht en hoe deze de walvis tot een bedreigde diersoort heeft gemaakt.

Kijk voor het hele programma, data en tijden op www.hetscheepvaartmuseum.nl

© Twycer / www.twycer.nl