Home Gezin Kinderen met en zonder beperking gaan samen spelen op Jeugdland

Kinderen met en zonder beperking gaan samen spelen op Jeugdland

0

Op 4 september ervaren kinderen met en zonder beperking hoe leuk het is om samen te spelen. Jeugdland biedt op deze dag de unieke gelegenheid om het nieuwe blotevoeten- en zintuigenpad in de Hemelse Tuin te testen. Jeugdland organiseert samen met de Speeltuinbende, de eerste Samenspeeldag.

Jeugdland is een groene oase van 4 hectaren vlakbij het Flevopark. Er is een speeltuin met een kabelbaantje over het water, een heuvel met verschillende glijbanen, een huttendorp waar je zelf mag timmeren en bouwen, een paviljoen en terras met een take away bar en sinds kort een stadse landbouwboerderij met moestuinen, een bijenstal en een blotevoeten en zintuigenpad. Dat gebied heet de Hemelse Tuin.

Bij de aanleg van de Hemelse Tuin is er speciale aandacht gegeven aan toegankelijkheid. Het blotevoeten en zintuigenpad kronkelt samen met een verhard pad door het gebied. De paden ontmoeten elkaar op plekken die de verschillende zintuigen prikkelen met periscopen, voeldozen, proeftafels en een reuze xylofoon. Kinderen en ook (groot)ouders met en zonder beperking kunnen hier heerlijk samen spelen. Na dit avonturenpad kun je uitrusten in een van de hangmatten onder de grote kastanjeboom.

Kom op 4 september, de Samenspeeldag de nieuwe paden testen en geef je feedback ter verbetering. Jeugdland is deze dag open van 10.00 tot 15.00 uur. De paden kunnen tussen 11.00 en 15.00 worden getest, maar daaromheen is iedereen ook van harte welkom!

Goed om te weten: Over het hele terrein van Jeugdland zijn verharde paden, in het paviljoen is een MIVA toilet, er zijn verschillende zitmogelijkheden en mensen met een Europese Gehandicapten parkeerkaart zijn welkom om op het terrein te parkeren. Aanmelden is hiervoor noodzakelijk.

Check speeltuinbende.nl/speelplekken/jeugdland-amsterdamjeugdlandamsterdam.nl.
Kinderen en hun ouders kunnen zich aanmelden via [email protected]