Home Overzicht Kinderinspecteurs van Museumkids beoordelen Hermitage als Kidsproof

Kinderinspecteurs van Museumkids beoordelen Hermitage als Kidsproof

0
Foto Evert Elsinga.

Ook de Hermitage mag zich Kidsproof noemen. Het museum kreeg de titel tijdens de online Museumkids Awards. Musea die bij inspecties door kinderen van Museumkids met een 8 of hoger worden beoordeeld mogen deze titel gebruiken. Eerder werden ook andere musea in Oostelijk Amsterdam als Kidsproof beoordeeld.

Deze tiende editie van de prijs leverde door de corona-maatregelen een uniek Museuminspecteursjaar op. De Kidsproof criteria waren aangepast, met een kleiner aantal inspecties. Om te kwalificeren voor Kidsproof had een museum minstens 35 beoordelingen nodig met gemiddeld een 8. De nieuwe Kidsproof musea krijgen gemeentelijke, provinciale en landelijke aandacht én een bericht naar de burgemeester, gedeputeerde, commissaris van de Koning en minister van OCW.

Ondanks de dalende bezoekcijfers van het afgelopen jaar wisten kinderen de Hermitage goed te vinden. Tijdens de tentoonstelling Romanovs in de ban van de Ridders is er voor kinderen van alles te doen en te beleven. Naast de spectaculaire inrichting met een heus toernooiveld met paarden en harnassen was er de expositie van de winnaars van de bouwwedstrijd met Lego.

Voor de allerkleinsten waren er wist-je-datjes over de riddertijd, terwijl kinderen vanaf zes jaar met een hoorspel en bijbehorende speurtocht naar de riddertijd reisden om op drakenjacht te gaan. Kinderen vanaf 12 jaar konden op een smartphone in de tentoonstelling de Grand Art Game Live spelen en voor bezoekers vanaf 15 jaar was er de #tour waarin Tim Hofman objecten en thema’s uit de riddertijd spiegelt met het heden.