Home Overzicht Kindermishandeling en huiselijk geweld: niets doen is geen optie

Kindermishandeling en huiselijk geweld: niets doen is geen optie

0

Op het plein voor het Stadsloket kun je vanaf 26 april 29 indringende portretten bekijken en persoonlijke verhalen lezen. Ze gaan over ervaringen met huiselijk geweld en kindermishandeling en hoe ze samen met een voor hen belangrijk persoon deze cirkel hebben doorbroken. Niets doen is geen optie. De fototentoonstelling ‘Wij… doorbreken de cirkel van geweld’ is tot en met 16 mei te zien.

Ieder jaar zijn in Nederland 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer van huiselijk geweld of kindermishandeling. Van de 29 verhalen in de fototentoonstelling heeft elk verhaal zijn eigen wending. Een ding is zeker: niets doen is geen optie.

De reizende fototentoonstelling is naar Oost gehaald om het onderwerp bespreekbaar te maken. Voor de slachtoffers om hen te laten weten dat ze niet alleen staan, dat er hulp beschikbaar is en dat er plekken zijn waar je hierover kan praten. Met elkaar of anoniem. En om omstanders en professionals op te weg helpen met hulp en advies.

Heb je hulp nodig of maak je je zorgen om iemand? Neem (anoniem) contact op met Veilig Thuis Amsterdam-Amstelland, via telefoonnummer 0800 2000 of via de chatfunctie op 020 Veilig Thuis.