Home Overzicht Klassiek Zeeburgia speelt jubileumwedstrijd tegen klassiek Ajax

Klassiek Zeeburgia speelt jubileumwedstrijd tegen klassiek Ajax

0

De honderdjarige voetbalclub Zeeburgia aan de Kruislaan speelt op vrijdag 6 september een jubileumwedstrijd tussen Klassiek Ajax en Klassiek Zeeburgia.

Spelers bij Klassiek Ajax zijn onder meer Sjaak Swart, Daphne Koster en Ronald de Boer en in de opstelling van Klassiek Zeeburgia staan namen als Khalid Sinou, Ger Blokzijl, Freek de Jonge en Mike Kolf. Het Zeeburgia team wordt gecoached door Cor ten Bosch en Milco Velder. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Voorafgaand om 18.30 uur spelen jongens en meisjes Onder-11 elk een wedstrijd tegen een team van Tos Actief. Er zijn drink- en eetstalletjes en na de wedstrijden gaat in de kantine de televisie op Nederland-Duitsland, is er een DJ en een feest. Ook wordt op deze avond het door Floor Wesseling ontworpen jubileumshirt gepresenteerd.

Honderden talenten afgeleverd aan profclubs

Het jubileum heeft een naam gekregen: De Eeuwige Jeugd. Want Zeeburgia, amateurclub uit Oost, is hofleverancier van het betaalde voetbal. Sinds de oprichting in 1919 zijn honderden talenten afgeleverd aan profclubs. Ook aan het einde van vorig seizoen vertrokken er weer 32 spelers, waarvan zes naar Ajax, vier naar FC Utrecht, vier naar AZ. Niet alleen jongens, maar ook meisjes maken de overstap naar profclubs. Talenten als Ryan Donk, Stanley Menzo, Kenny Tete, Ouasim Bouy, Oussama Tannane, Luciano Narsingh en Joshua Brenet komen bij Zeeburgia vandaan.

AVV Zeeburgia telt 1.200 leden en heeft, naast de succesvolle opleiding, ook een bloeiende senioren recreatie tak op zaterdag en zondagmiddag, en Futsal. In het kader van het jubileum vinden later dit jaar nog jubileumtoernooien plaats en rond de jaarwisseling verschijnt een jubileumboek, dat de honderdjarige geschiedenis in beeld en woord weergeeft.