Home BoekvandeWeek Madeline Miller: ‘Circe’

Madeline Miller: ‘Circe’

0

34 Madeline Miller won in 2012 de Orange Prize met haar debuutroman over Achilles. Eind vorig jaar verscheen haar tweede boek in het Nederlands en dit keer vertelt ze het indrukwekkende verhaal van de mythologische heks Circe, geïnspireerd door de Odyssee van Homerus.

Dit boek is een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in Griekse mythologie!

In het huis van Helios, god van de zon en de machtigste onder de Titanen, wordt een dochter geboren. Circe is een vreemd kind, en zonder de goddelijke uitstraling van haar vader wordt ze uitgestoten door haar familie. Geïsoleerd wendt ze zich tot de gewone stervelingen voor gezelschap, waarbij ze een kracht ontdekt die verboden is voor de goden: hekserij. Wanneer de liefde haar ertoe brengt een vervloeking uit te spreken, stuurt Zeus Circe naar een verlaten eiland, waar ze haar vaardigheden verder ontwikkelt.

De wereld is echter een gevaarlijke plaats voor een vrouw alleen, en met haar onafhankelijkheid roept Circe de toorn van zowel mannen als goden over zich af. Om te beschermen wat haar het meest dierbaar is, moet Circe al haar krachten aanwenden.

Madeline Miller brengt de oudheid sprankelend tot leven in dit betoverende verhaal van goden en helden, magie en monsters, overleven en transformatie.

_____

Circe is geschreven door Madeline Miller
vertaald door Miebeth van Horn
verschenen bij Uitgeverij Orlando
Sanne Fase is boekverkoper bij Java Bookshop, Javastraat 145