Home Eten&Drinken Koken met de Krat: Vispaella

Koken met de Krat: Vispaella

0

Paella is een rijstgerecht dat oorspronkelijk afkomstig is uit Valencia. Na de verspreiding door heel Spanje ontstonden er allerlei plaatselijke varianten, zoals de paella mariscos, waarin zeevruchten zitten als gamba’s en kokkels. Het ging de Valencianen aan het hart: zij wilden hun ‘echte’ paella beschermen. Ze stelden een manifest op van 10 punten waaraan een originele paella moet voldoen.

Het recept dat wij deze week geven kan de strenge toets van het manifest niet doorstaan, bijvoorbeeld omdat we alleen vis gebruiken, en geen kip. Wel tevreden zullen de Valencianen zijn over de rijstsoort en de bonen in de vega-versie. (Kunnen niet-vega’s ook gerust toevoegen). En niet te vergeten: het gebruik van pimentón, de diepe rokerige smaak van dit paprikapoeder hoort echt bij paella. Dat komt weer omdat de originele versie wordt gemaakt boven een houtvuur. Ook dat kun je proberen, al is het wellicht wat fris om te barbecueën. In ieder geval: Buen provecho!

Het recept | recept vegavariant  Het recept wordt je aangeboden door de Krat