Home Eten&Drinken Koken met de Krat: Zwarte knoflook

Koken met de Krat: Zwarte knoflook

0

We hebben een nieuwe smaakmaker ontdekt! Nou ja, nieuw… in Azië kennen ze deze keukentopper al lang. We hadden de bol ook al in de supermarkt gespot en Yvette van Boven wijdde er dit voorjaar een weekendrecept aan in de Volkskrant, maar in de proefkeuken van de Krat was hij nieuw: de zwarte knoflook.

Wanneer je een bol knoflook ongeveer vier weken in een oven laat fermenteren, op zo’n zestig graden, worden de tenen diepdonker zwart-bruin. De smaak van de knoflook verandert navenant. Zo’n zacht geworden teentje smaakt allesbehalve scherp. Het woord smooth komt in ons op. We proeven een beetje drop, denken aan balsamico en hele geconcentreerde bouillon. Een umamibom, wordt de knoflook door dat fermenteren, en dat maakt hem een prijswinnaar voor vegetarische gerechten. Er zijn nog meer voordelen: deze knoflook stinkt niet, je ligt er niet meer van wakker (gebeurt sneller naarmate je ouder wordt) en zit boordevol antioxidanten. Maar deze laatste eigenschappen kunnen ons eigenlijk niet schelen. Die smaak!

Eet smakelijk

Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat