Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: de kweepeer

Koken uit de Krat: de kweepeer

0
Recept: Gehaktballetjes met pittige zoetzure tomatensaus en kweepeertjes met lauwwarme couscous salade.

Kweepeer is een vrucht die je niet zo vaak meer tegenkomt, we vermoeden dat de meeste kweepeerbomen bij mensen in de tuin staan. Het is geen toegankelijke dame (of heer, maar wij vermoeden dame). Soms zit er een viltig laagje op de schil, en het in parten verdelen van een kweepeer doe je met gevaar voor eigen leven: voordat je kweepeer bereidt is de vrucht steenhard. Geduld wordt beloond, want je kunt hele lekkere gelei of compote maken van kweepeer. In stoofpotten geeft de peer een subtiel zoetzuur smaakje.

Op je gezicht doet kweepeer het ook heel goed: als extraatje zit er deze week een gezichtscrème van Dr. Hauschka: met kweepeer in de Krat. Dit cosmeticamerk werkt met natuurlijke producten, zonder palmolie en chemische toevoegingen. De pitten van kweepeer zorgen voor goede hydratatie van je huid. De crème ruikt lekker fris en is daardoor fijn voor vrouwen én mannen!

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept Het recept wordt je aangeboden door de Krat