Home Eten&Drinken Koken uit de Krat | Fusion en Indische hutspot

Koken uit de Krat | Fusion en Indische hutspot

0
Recept Indische hutspot met pittig gehakt.

Eerlijk gezegd zijn we bij de Krat niet altijd fan van de fusionkeuken. Fusion is een culinaire term die al wordt gebruikt sinds de jaren zeventig. Het betekent dat je ingrediënten, stijlen en technieken uit verschillende landen bij elkaar brengt. Soms komt de fusion tot stand door reizen of immigratie: denk aan de quinoa die we importeerden uit Zuid-Amerika.

De Turkse pizza vormde de inspiratie voor de ‘kapsalon’. Als je echt gaat experimenteren met ingrediënten en bereidingswijzen moet je wel weten wat je doet. Goed voorbeeld hiervan is de chef Nobuyuki ‘Nobu’ Matsuhisa. Hij combineerde de verfijning van de Japanse keuken met de salsa van de Peruaanse en zette een ongeëvenaard restaurant neer in New York. Zijn manier van koken inspireert chefs van vandaag nog steeds.

Nogmaals, als je weet wat je doet, kan fusion verrassingen opleveren. Denk aan pesto van bijvoorbeeld waterkers, of boerenkool.

Een oldtime favourite van onze testkeuken is de pittige Indische hutspot. Een beetje vlak, zoetig gerecht krijgt door het toevoegen van pittige ingrediënten een spectaculaire make over. Met net dat beetje pit dat je wel kunt gebruiken in januari.

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat