Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Genieten van een heerlijke pie

Koken uit de Krat: Genieten van een heerlijke pie

0
Recept: Vegan linzenpie met broccolisoep en een Oosterse salade van waterkers, venkel, appel en munt.

De Britse keuken blinkt niet per se uit in subtiliteit, maar in pies is ze onovertroffen. Het woord pie zou afgeleid zijn van ‘magpie’, Engels voor ekster. Dit, omdat je een pie kunt vullen met wat je maar tegenkomt in de koelkast.

Er zijn pies die een vulling onderop hebben die wordt afgedekt door een korst, je hebt ze met een korstbodem waarop de vulling ligt, en pies die een bodem en een deksel hebben. We kennen thuiskoks die hun hand niet omdraaien voor het kneden van bloem, boter en water, maar zelf kiezen we voor de pies van Pom-Pie. Fons van der Meij bakt die al jaren voor ons en dat doet ie goed. Voor de vitamines is lekker met een soepje en een frisse zomerse salade.

Het is is namelijk vakantie, beste mensen, en we hopen dat ook het eigen balkon of het park voor een loom zomergevoel zorgen. Uitrusten willen we, en heel even niet denken aan virussen en mondkapjes. Geniet van een heerlijke pie, om het makkelijk te maken.

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat