Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Hottie sambal

Koken uit de Krat: Hottie sambal

0
Indonesische kip met geroerbakte spitskool, paksoi en tomaat masala sambal van Hottie Sambal.

Wij kunnen met z’n allen nog zulke lekkere gerechten verzinnen, of ze ook goed smaken merken we pas bij het proefkoken, een essentieel onderdeel van ons werk. Zoals de Britten zeggen: the proof of the pudding is in the eating. Voordat het zover is inventariseren we tijdens de brainstorm over nieuwe gerechten eerst wat voor groenten er beschikbaar zijn. Op basis daarvan ontwikkelen we zo veelzijdig mogelijke recepten.

De wintermaanden vereisen daarbij de meeste creativiteit; er is simpelweg minder variatie. Smaakmakers zijn daarbij regelmatig onze redding. Volgende week is onze engel Sita Danser, eigenaar van Hottie Sambal. Behalve haar geweldige pepersauzen bracht ze ons ook in contact met biologische kweker Peter Boer. Hij kweekt voor Sita de pepers, en voor ons nog veel meer. Enfin, de roerbak van groenten lijkt misschien wat eenvoudig, maar daar maakt de biologische, zonder smaak- of conserveringsmiddelen gemaakte sambal van

Sita korte metten mee. Laat je verrassen!

Selamat makan! Inger Boxsem en het team van de Krat

Het receptHet recept wordt je aangeboden door de Krat