Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: kaas van De Groene Griffioen

Koken uit de Krat: kaas van De Groene Griffioen

0

Op een boerenmarkt in het AMC liepen we Wendela Griffioen tegen het lijf, die met man en schoonouders een biologische boerderij runt in Weesp: De Groene Griffioen. Ze was zo enthousiast over haar bedrijf en de producten dat wij het ook werden.

Sinds 2009 werken ouders Hans en Marijke, zoon Boy en zijn vrouw Wendela volledig biologisch. Hun boerderij is een prachtig voorbeeld van circulaire landbouw.  Het voer komt van de eigen weilanden met gras, de koeien worden nauwelijks bijgevoederd. Ook zijn ze niet gefokt om zoveel mogelijk melk op te brengen. Om die redenen eten de koeien ook geen krachtvoer, en dat levert weer minder stinkende mest op. Die mest stoot minder stikstof uit dan kunstmest.

De kaas van de boerderij is vooral Boy’s pakkie-an. Hij maakt rauwmelkse Goudse kaas, zonder enige chemische toevoegingen. Ook de korst is natuurlijk, en niet van plastic Jullie gebruiken de kaas deze week om te gratineren. Binnenkort komt deze kaas nog een keer voorbij, want ze is ook uitermate geschikt voor kaasfondue.

Weekendt(r)ip: je kunt behalve de kaas ook rauwe melk krijgen op de boerderij. De Groene Griffioen in Weesp dus.

Eet smakelijk! Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat