Na al het wereldnieuws, dreinende hoosbuien, ziekte en andere persoonlijke misère was de gevoelstemperatuur op het weekbox-kantoor de afgelopen tijd soms winters te noemen. Maar een ding houdt ons overeind: we kunnen altijd nog koken.

Enter comfortfood. Een begrip dat overigens tot discussie leidt aan de weekboxtafel, want wat is dat nou precies: comfortfood?

Troostend eten, daar zijn we het over eens. Eten waar je blij van wordt. Maar wat is dat? Zijn dat curries vol groenten, of is het hoe-romiger-hoe-beter mac’ n cheese? Is het een kom soep die je met opgetrokken benen onder een deken op de bank eet, of een dubbeldikke hamburger die je beter aan tafel verorbert? We sloegen er de definitie is op na, en volgens de Engelse wiki is comfortfood eten met nostalgische waarde, dat gekenmerkt wordt door een hoge calorische waarde, óf een snelle bereidingstijd.

Laat het buiten maar stormen.

Inger Boxsem en Het team van de Crisp weekbox

Het recept van de week | Het recept wordt aangeboden door cr’sp de Krat