Home Eten&Drinken Koken uit de Krat | Karma Kebab

Koken uit de Krat | Karma Kebab

0
Recept | Vegetarische Karma Kebab met aardappelwedges, sla, roodlof, cherrytomaatjes, oude kaas en pittige knoflookdressing.

Is het geen toppunt van romantiek als er een gerecht naar je wordt genoemd? Zo noemde koning Umberto I een Napolitaanse pizza met tomaat, mozzarella en basilicum naar zijn vrouw Marguerite. Tournedos Rossini werd beroemd gemaakt door chef Escoffier, die dat bereidde voor de componist Rossini. En Poire Belle Helène was een eerbetoon aan de operazangeres die de rol van Helène zong in een operette van Offenbach.  

Het lijkt ons wel wat: poulet de Tessa, tagliatelle alla Nina, en wat dacht je van de aubergines d’Eline?

Deze week in de spotlight: Karma Kebab. Ook een gerecht waarvan de naam een geschiedenis heeft. De ‘kapsalon’ bestaat pas sinds 2003, toen kapper Nathaniël Gomes uit Rotterdam dit gerecht bestelde in de snackbar bij hem in de buurt: frietjes, salade, kaas, knoflooksaus en kebab. Het gerecht werd een instant hit en steeds vaker besteld ‘Doe maar zoals de kapsalon,’ was dan het antwoord.

De rest is geschiedenis.

Gelukkig bestaat er inmiddels ook een vegavariant van kebab. Deze ‘kapsalon’ is zeker zo lekker en een stuk gezonder.

Inger Boxem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat