Voordat we je van alles uitleggen over de boterboon willen we hier even benadrukken dat boterbonenpuree ongeveer het allersnelste, allervoedzaamste en allersmeuïgste bijgerecht is dat we kennen. In de pan opwarmen, beetje knoflook, citroen, scheutje olijfolie, misschien wat knoflook en/of paprikapoeder erbij, staafmixer, klaar. Als je er langer over doet dan 6 minuten sta je te dromen.
Een gerechtje boordevol eiwitten en voedingsvezels. Vooral voor vegetariërs een must in de basisvoorraad. En o ja, door de structuur ook nog eens hoog op de lijst met comfort food, waarvan we in deze gure tijden niet genoeg kunnen eten
Goed, nu dus nog even die naam. Een betere naam is limaboon. Er is nog een boterboon namelijk, dat is de blonde zus van de sperzieboon. Ook lekker hoor, mals en… tja, boterig.
Maar helemaal niet in het seizoen, dus wij doen het deze week met de limaboon uit blik. Geen enkele reden om daar sikkeneurig over te doen, proef maar.
Eet smakelijk! Inger Boxsem en het team van de Krat
Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat