Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Paksoi, een allemansvriend

Koken uit de Krat: Paksoi, een allemansvriend

0

De meeste Chinese gerechten die wij als Nederlanders kennen komen uit de Kantonese keuken. Er zijn zoveel migranten uit dit deel van China de wereld overgegaan, dat er vrijwel in elk land een Kantonees gerecht te vinden moet zijn. De Kantonese keuken zou bekend zijn om het spaarzame gebruik van kruiden en smaakversterkers: de ingrediënten moeten puur tot hun recht komen.

Eerlijk gezegd zijn wij juist behoorlijk weg van de Chinese smaakmakers zoals sesamolie, oestersaus en hoisinsaus – gemaakt van gefermenteerde zwarte bonen. En wat vijfkruidenpoeder over kippendij of in de soep brengt je subiet in Oosterse sfeer.

We zijn ook dol op de Chinese bladgroenten, zoals (deze week in de Krat) paksoi. Paksoi is familie van andere kolen, maar ziet eruit als bladgroente. Knalgroene bladgroente midden in de winter: wij tekenen ervoor. Lekker geroerbakt met peper en gember, of fijngesneden door een Oosterse salade; paksoi is een allemansvriend. Deze week met oesterzwammen, wederom een fijne combinatie.

Eet smakelijk! Inger Boxsem en het team van de Krat.

Het receptHet recept wordt je aangeboden door de Krat