Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Peter Boer verrast

Koken uit de Krat: Peter Boer verrast

0
Venkel-bataat-aardappel gratin met komijnekaas, tartaar speciaal met rode ui en salade.

Graag vragen we speciale aandacht voor een van de oudste en trouwste leveranciers van de Krat: Peter Boer, van kwekerij Groenesteeg. We zijn eigenlijk altijd blij met Peter, maar de afgelopen weken nog eens extra. Februari en maart zijn de lastigste weken voor het samenstellen van maaltijdboxen. Er is nog geen andijvie, nog geen boontjes of tomaatjes. Het is knollen, kolen en rapen wat de klok slaat, terwijl er gesnakt wordt naar het lentegevoel, helemaal als de terrassen nog dicht blijven.

Peter houdt altijd de moed erin, en verrast ons af en toe opeens met een kleine opkikker. Deze week is dat de zak gemengde sla die in de Krat te vinden is. Doe je best op de dressing: goede mosterd, een teentje knoflook misschien, of een sjalotje dat je even laat ‘garen’ in de azijn? Beetje notenolie erbij en in gedachten op een terras in Zuid-Frankrijk. Lang leve de verbeelding. En Peter Boer natuurlijk!

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat