Home Eten&Drinken Koken uit de Krat | Snijbiet

Koken uit de Krat | Snijbiet

0
Recept Bibimbap met snijbiet, oesterzwammen, komkommer, peen, spiegelei en Gochujang saus.

Snijbiet heeft lange tijd een kwijnend bestaan geleden. Terwijl het een van de makkelijkste groenten is om te telen. Snijbiet kan zich al uitsloven bij het uiterlijk. De gewone soort heeft heel helderwitte stelen, die mooi afsteken tegen het blad. Maar de belle van het bal is de regenboogsnijbiet.

Rood of knalroze, geel zo warm als de zon zijn de stelen. In de pan gedraagt snijbiet zich ook heel elegant. Lekker als bladgroente: gestoofd, gekookt, gewokt, het kan allemaal. Als vulling voor de taart is een optie, en gesmoord, afgetopt met pijnboompitjes en rozijnen maakt het een fraai Zuid-Europees voorgerecht.

Nog een leuk weetje. De Dikke Van Dam leert ons dat snijbiet ook wel onder de naam warmoes voorkomt, een vroege samentrekking van warm en moes (denk aan Gemüse). De Warmoesstraat en -gracht danken hun naam dus aan de snijbiet!

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat