Home Eten&Drinken Koken uit de Krat | Ragú met linzen

Koken uit de Krat | Ragú met linzen

0
Recept | Fusilli met umamibom linzen-ragúsaus en tomaten-venkelsla.

Er zal nog veel water door de Po moeten stromen voor de Italianen eraan beginnen, maar je kan het maken met opgeheven hoofd en een trots hart: een vegetarische ragú Bolognese. Zelfs de diehard vleeseters kunnen geen weerstand bieden aan deze miraculeus smaakvolle pastasaus.

Het recept van de originele ragú Bolognese werd door de Accademia della cucina Italia ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Bologna, om maar aan te geven hoe streng Italianen met hun recepten omgaan. Maar de wereld verandert, en de keuken verandert dus mee. Wie minder vlees wil eten zal zijn fantasie moeten gebruiken.

De vegetarische ragú Bolognese maak je met linzen. Die vervangen het rundvlees en zorgen ervoor dat de tomatensaus een interessante structuur behoudt. Ook voegden we, geheel trouw aan ónze principes, meer groenten toe aan de saus. Nog een kleine tip. Als je tijd hebt, geldt voor de saus: hoe langer die pruttelt hoe beter.

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat