Wij hebben er in dit jaargetijde bijna altijd een in huis: een (fles)pompoen. De smaak en de looks van deze groenten – een vruchtgewas om precies te zijn, waarbij je de vrucht eet als groente – passen perfect bij de tijd van het jaar. Het vruchtvlees warm-oranje, de smaak zacht, notig en werkelijk troostend. Dat geldt ook voor alle gerechten die je met pompoen kunt maken.
Een duizelingwekkende verscheidenheid aan gerechten kun je maken: een soepje, een curry, pompoenrisotto, of-lasagne, geroosterde pompoen in een salade, in een tajine, enzovoort en verder. Tijdens het zoeken naar recepten stuitten we ook op zoete varianten. Zo vonden we een recept voor pompoenhavermout met kruidnotencrunch. Die gaan we zeker proberen. Ook een aanrader: pumpkin pie, de zoete taart die in Amerika op Thanksgiving wordt geserveerd.
Anna van Heel Holland bakt heeft een lekker recept. Maar de gerechten uit de Krat van deze week doen daar niet voor onder!
Inger Boxsem en het team van de Krat
Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat