In de wereld zijn er veel verschillende keukens en elke streek heeft zijn eigen gerechten. Zo zijn er bijvoorbeeld baharat-gehaktballetjes, met het Arabische specerijenmengsel baharat. Een mengsel dat wordt gebruikt van Libanon tot Jemen, van Egypte tot Marokko. Iedere keukenprins of -prinses maakt bij voorkeur een eigen mix, maar paprikapoeder, komijn en kaneel zijn vaste prik, naast bijvoorbeeld kruidnagel, koriander en kardemom.

Van het Midden-Oosten is het een kleine stap naar India, waar de butter chicken vandaan komt. De ‘butter’ van het gerecht staat waarschijnlijk voor ‘boterzacht’, reden waarom dit Indiase gerecht zo mega-populair is. De kip die gebruikt wordt in het gerecht is gekruid met garam masala, een kruidenmengsel waarin onder andere koriander, kaneel, karwijzaad en chilipeper. Elke regio in India maakt zijn eigen mengsel, maar het heeft in ieder geval pit, zodat de boterige saus niet te laf wordt.
Tot slot is de knolselderijsoep een populair gerecht in Azië, al is het niet helemaal duidelijk of knolselderij in Azië op de kaart staan.

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt aangeboden door de Krat