Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: SauerCrowd

Koken uit de Krat: SauerCrowd

0
Oosterse Hollandse pot: gehaktballetjes met pittige appelmoes, gekookte aardappels en Purple Rain Kraut .

Regelmatig komen inventieve leveranciers en gretige starters naar de Krat, die hopen dat wij hun producten omarmen. Maar het moet gezegd, zelden kregen we kleurrijker groenten binnen als die van SauerCrowd. SauerCrowd richt zich op biologische geteelde kool, die vervolgens zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen wordt gefermenteerd.

Wat krijg je dan zoal? Kombucha, het gefermenteerde drankje. Kimchi, ingelegde kool met Koreaanse roots, dus pittig. Maar ook fantastische sauerkraut in diverse uitvoeringen en kleuren. De Purple Rain Kraut bevat ingelegde rode kool, venkel, en een geraffineerde kruidenmix. Superlekker, ook voor op de hamburger of tosti!

Het ‘crowd’ staat inderdaad voor gemeenschap. SauerCrowd wil goede producten maken, die je ook nog eens helpen gezonder te worden. Je darmflora gedijt fantastisch bij de melkzuurbacteriën die bij het fermenteren ontstaan. Ook werkt SauerCrowd graag samen met gelijkgestemden: de prachtige etiketten zijn gemaakt door lokale kunstenaars bijvoorbeeld. Gezond, smaakvol en een lust voor het oog.

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat