Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Tonijnpasta

Koken uit de Krat: Tonijnpasta

0

We kunnen de zon niet laten schijnen, maar we kunnen wel ons best doen op zonnig eten. Voor bij de o zo comfortabele pasta met (visvrije) tonijn hebben we deze week een knaller  van een zomersalade. Even verfrissend als versterkend.

We beginnen met een sinaasappel. Niet uit Nederland natuurlijk, maar het is wel verantwoord fruit. De sinaasappels worden namelijk in deze tijd geoogst en zijn dus in het seizoen. Dit fruit is tientallen malen milieuvriendelijker dan, bijvoorbeeld, de blauwe bessen die hier met vliegtuigen tegelijk worden aangevoerd vanaf de andere kant van de aardbol.

Bon, de sinaasappelpartjes lossnijden dus, flink wat winterwortel raspen, en dan een stevige dressing maken met citroensap (mag uit een flesje). Wij geven er voor de gelegenheid wat verse kervel bij, een fijnzinnig kruid dat vaag doet denken aan peterselie en koriander. Deze kleurexplosie op het bord maakte ons al blij.  Je kunt de salade naar eigen believen nog lekkerder maken met een knapperig nootje, een olijfje, wat geroosterde zonnebloempitten, kortom: alles wat krokant is of een beetje bite heeft. Maar zo is hij ook top.

Bon appetit! Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept Het recept wordt je aangeboden door de Krat